Norge er et lite land, men vi har virkelig satt vårt preg på jordkoden og verden vi lever i. Uansett bransje, uansett industri, uansett aktivitet, har Norge noe å skryte av. Også i spillverdenen har vi våre helter – den norske spillutvikleren Funcom har for eksempel skapt flere verdenskjente spill, spesielt i rollespillsjangeren. Age of Conan, Anarchy Online, Bloodline Champions, du har sikkert hørt om disse storspillene.

Norge har dog flere spillutviklere å skryte av, selv om de ikke helt når opp til Funcoms størrelse. ArtPlant, et oslobasert firma, står bak fantastiske Battlestar Galactica og Entropy, to spennende spill som foregår i verdensrommet. Det finnes flere andre norske spillutviklere, både små og store – nordmenn har lenge hatt muligheten til å kjøpe det nødvendige utstyret for å utvikle spill. Utvikleren Web & Circus fra Kristiansand satser på spill for den yngre generasjonen – så har man flere små spillutviklere som er på fremgang. Red Thread Games er spesielt lovende, det samme kan sies om Krillbite.

De fleste norske spillutviklere satser på online-sjangeren, altså spill man kan spille mot mennesker på nettet. Også rollespill er populære, i Final Fantasy-stil. The Secret World er det nyeste spillet fra Funcom – vil du se hva norske spillutviklere kan få til, er dette spillet du bør kjøpe. Det finnes tilgjengelig på Funcoms hjemmeside.